Полицай загина, намушкан от пияни пред софийско заведение

31-годишен полицейски дознател загина тази нощ пред заведение в софийския кв. Люлин, намушкан от пияни посетители.

Веселин Михайлов бил в заведението "Славия" близо до бл.23 в Люлин, поканен на рожден ден в позната компания. Самият Михайлов живеел в бл.25 и дошъл цивилен на празненството.

Според свидетели, около 1 ч. след полунощ двама мъже извън компанията, които били отдавна в заведението и употребили доста алкохол, започнали да се карат с персонала и посетителите. Наложило се да бъдат изгонени.

Минути след това някой позвънил на мобилния телефон на полицая. Той излязъл навън, за да проведе разговора си. Там обаче двамата мъже го нападнали и го намушкали с нож в гърдите. 31-годишният полицай издъхнал, преди да пристигне екипа на Спешна медицинска помощ. На мястото пристигнали и два автопатрула от 9-то РПУ, които установили, че колегата им е починал.

Свадата е записана на охранителни камери в близост до заведението и записът е иззет, съобщи БТА. Двамата мъже са в процес на установяване, информираха от МВР.

Загиналият тази нощ полицай е семеен, с 4-годишно дете. Работел е като дознател във 2-ро РПУ, главно по разкриването на тежки престъпления.

От МВР съобщиха още, че във връзка с убийството на полицая издирват около 30-годишен тъмнокос мъж, облечен с тъмно яке. Издирва се и автомобил "Опел Астра", металик, цвят бордо.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?