Полицайка и още двама души са ранени при стрелба на гара в Мюнхен

Служителката на реда е пострадала при проверка на мъж, оказал съпротива, няма данни за политически или религиозен мотив

Полицайка и още двама души са ранени при стрелба на гара в Мюнхен
Трима души, сред които полицайка, бяха ранени при стрелба на гара, близо до Мюнхен във вторник. Полицията е задържала стрелеца, който също е ранен, съобщиха германски медии.
 
Стрелбата е станала сутринта на гарата в мюнхенското предградие Унтерфьоринг при полицейска проверка, каза на пресконференция говорителят на полицията в Мюнхен Маркус да Глория Мартинс.
 
При проверката мъж, чиято самоличност не се разкрива, опитал да блъсне един или няколко полицаи под влизащ в гарата влак. Последвала схватка, мъжът измъкнал оръжието на полицайка и я прострелял в главата. Тя е с опасност за живота.
 
Още двама души са ранени сериозно, но без опасност за живота, каза пред германска телевизия Глория да Мартинс.
 
Извършителят също е с огнестрелна рана без опасност за живота. "Мъжът е действал сам по лични подбуди. Няма политически или религиозен мотив", каза говорителят.
 
"Ситуацията е под контрол", съобщи в "Туитър" мюнхенската полиция. Въпреки това железопътният транспорт бе спрян и в района бе изпратен голям брой полицаи веднага след стрелбата.
 

 
Преустановено бе движението по няколко линии на железницата, включително и на тази, която свързва града с летището, съобкщи националния превозвач “Дойче бан“.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?