Полицията хвана фалшиви винетки за 2 млн. лева

Полицията във Враца задържа пласьор на фалшиви винетки и документи за годишен технически преглед на автомобилите, съобщи БНТ. Конфискуваните стикери менте са били предназначени за разпространение из цялата страна, а по предварителни данни предотвратената щета за бюджета е около 2 милиона лева.

Пласьорът на фалшивите винетки е бил задържан в района на врачанската автогара, която се намира в непосредствена близост до няколко автошколи и местния офис на ДАИ.

В личния багаж на 33-годишния жител на Враца полицаите открили част от стикерите менте. При претърсването на 4 имота в града, собственост на родителите и на съпругата му, органите на реда иззели общо 1290 фалшиви винетки за 2012 г., квитанциите към тях и два печата, с които били заверявани. Открити са и 12 хиляди фалшиви стикера към талони за годишен технически преглед на автомобили.

Тепърва ще се изяснява каква е била схемата за разпространение на ментетата.

Пласьорът е арестуван за 72 часа, предстои внасянето на искане за постоянно задържане под стража. Образувано е дознание, което ще изясни произхода на конфискуваните документи.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?