Полицията откри боеприпаси в къщата, където 6 деца пострадаха при взрив

Махалата във Вършец, където стана инцидента.

Ловни патрони, гилзи с барут и 4 килограма нелегален тютюн е открила полицията в дома на 44-годишен мъж, в чийто дом в ромската махала на Вършец преди ден шест деца получиха изгаряния след взрив на кутия с барут.

От полицията в Монтана съобщиха, че са заведени две досъдебни производства - за причиняване на телесна повреда и за незаконно притежаване на акцизни стоки.

Взривът на барута е бил причинен от игра с огън. Кутията в взривното вещество е била в двора и момчетата са запалили огън до нея, без да знаят какво има вътре. След взрива децата са тичали с горящи дрехи и са били загасени от намиращи се наблизо съседи.

След инцидента децата бяха приети в болницата в Монтана, раните им обработени и почистени и след като бяха стабилизирани ги транспортираха до "Пирогов".

От "Пирогов" съобщиха в сряда, че лечението им продължава в реанимацията на болницата.

Момчета имат идентични изгаряния в областта на главата между 5 и 15%. Най-тежко е състоянието на най-голямото дете. Деветгодишното момче е с 15% изгаряния в областта на главата и горните крайници. Най-вероятно утре то ще бъде оперирано.

Най-слабо засегнато е 4-годишното му братче, което е и най-малкото от децата. След намесата на екипите на проф. Огнян Хаджийски и доц. Мая Аргирова раните на децата са обработени и те са настанени в реанимация.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?