Полицията разследва смъртта на едногодишно дете в село край Полски Тръмбеш

Досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на едногодишно момченце от с.Раданово, община Полски Тръмбеш е образувано срещу неизвестно лице в районното управление на полицията в града, съобщиха от пресслужбата на областната дирекция на МВР.

Сигналът за инцидента бил подаден на 7 януари около 13 часа от местния филиал на Центъра за спешна медицинска помощ, където детето било докарано в безпомощно състояние.

По данни на родителите детето получило травмите след като паднало от легло на пода на стаята по време на игра с двете си по-големи сестри - момичета на 2 и 3-годишна възраст. Децата били оставени без надзора на родителите след като майката излязла да купува хляб. Бащата сякъл дърва на двора и след като се прибрал вкъщи намерил детето в безсъзнание на пода.

С автомобила на свой съсед бащата откарал пострадалия си син до филиала на бърза помощ. По време на пътуването се опитвал му прави изкуствено дишане при което детето повърнало. Неуспешни опити за реанимация направили и лекарите.

При направените огледи на трупа и в дома на детето в присътвието на съдебен лекар и полицаи от Велико Търново и Полски Тръмбеш не са установени следи от насилие.

Въпреки, че на този етап на разследването не са установени улики за престъпление от страна на родителите, на сестрите на починалото дете е осигурена полицейска закрила и децата са настанени в специализирано заведение в с.Страхилово.

Бащата на починалото дете е задържан за срок от 24 часа. Изяснено е, че той е криминално проявен с пет присъди за различни деяния.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?