Полицията се досеща кой я е обрал

Полицията се досеща кой я е обрал

Полицията вече знае мотива за обира в сградата на своята Столична дирекция в нощта на 21 срещу 22 август. Това обяви вътрешният министър Румен Петков в сряда. При обира е била отворена касата на полицейското управление и са задигнати документи. Взети са няколко дознания и веществени доказателства към тях.

“Има яснота кои са откраднатите дознания и кое от тях е било мотив за кражбата. По-голямата част от делата са възстановени”, обясни Петков, но не уточни дали ще могат да бъдат възстановени и веществените доказателства към тях. Според него нито едно от изчезналите веществени доказателства не може да провали работата по разследваните случаи.

Едно от полицейските производства било по “достатъчно сериозен въпрос”.

Според основната версия обирът е извършен от вътрешен човек. От Софийска районна прокуратура отказаха да съобщят подробности за скандала, както и за отмъкнатите дела, за да не нарушат следствената тайна. Пред Mediapool бе обяснено, че подобна кражба не се случва за първи път.

Румен Петков заяви пред журналисти, че е разпоредил проверка на случая веднага след като е научил за него. Той се закани да наложи “най-строги дисциплинарни мерки” на виновниците, които ще достигат до “най-високо” ниво.

В момента на кражбата директорът на СДП главен комисар Румен Стоянов е бил в отпуск.

“Това, което казах не значи, че няма да го наказвам, но не значи и че ще го накажа непременно”, коментира министър Петков.

Проверката трябва да даде и оценка на охраната на сградата на Столична дирекция на полицията. Резултатите от нея трябва да са готови до 5 септември.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?