Полицията във Вашингтон публикува видео от арест, за да се защити

Полицията във Вашингтон публикува видео от арест, за да се защити

Полицията във Вашингтон публикува кадри от извършване на арест в сряда, по време на който чернокож тийнейджър е бил убит от неин служител, предаде Франс прес.

Диън Кей, току-що навършил 18 години, е бил прострелян в гърдите, докато бягал от полицаи в югоизточния квартал на американската столица, където живеел.

На пресконференция началникът на местната полиция Питър Нюшъм каза, че униформените се намесили, след като видели в социалните мрежи видеозапис с мъж, носещ пистолет.

От кадрите, заснети с камера, която е част от екипировката на полицай, се вижда, че той преследва заподозрян, който е в паркирана кола. Тогава Кей излиза от задната част на автомобила с пистолет в ръка и се опитва да се скрие, но полицаят стреля в него от упор.

Полицаят разказал, че е стрелял преди Кей да хвърли своя пистолет, открит на около 30 метра от мястото, където младежът паднал, каза началник Нюшъм.

Кей бил откаран в болница, където починал.

Полицаите намерили два пистолета, двама заподозрени са арестувани, а трети е успял да избяга.

Началник Нюшъм каза, че Кей е бил известен член на банда в квартала и е имал дълго криминално досие.

В сряда вечерта десетки демонстранти протестираха пред кварталното полицейско управление с искане за справедливост.

Нюшъм изтъкна, обяснявайки бързото публикуване на видеото, че в настоящия климат не само във Вашингтон, но и в цялата страна, дезинформацията може потенциално да доведе до размирици, "а това е последното нещо, което искаме".

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?