Полицията задържа собственик на заложна къща при операция "Кредиторите"

МВР е задържало собственик на заложна къща в Ямбол и негов служител при операция "Кредиторите" в Ямбол. Операцията е реализирана след продължителни оперативни действия и наблюдение на заложна къща на ул."Сливница" в града, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство.

Собственикът на фирмата е Ж.Ж. /38г./, неговият служител С.С. /39г./, криминално проявен. 39-годишният продавач консултант в заложната къща, бил задържан докато теглел пари от банкомат с чужда кредитна карта, а в него антимафиотите открили голямо количество дебитни карти.

В хода на разследването, вчера към 17.00 часа спецполицаите атакували офиса на Ж.Ж., където установили, че в заложната къща се извършвала банкова дейност без съответното разрешение. Оттам са иззети договори за заеми, около 300 дебитни карти, записи на заповед, схеми за разсрочено плащане, списъци на лица, получили кредити и компютърна конфигурация.

По първоначални данни, Ж.Ж. и С.С. са се занимавали с лихварство от години, като само през последните две години са раздали заеми за около 150 000 лева. Лихвите варирали от 30 до 100 процента на месец. Двамата мъже са задържани за 24 часа в полицейския арест.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?