Полски ТИР със 600 хиляди контрабандни цигари се преобърна край Сандански

Около 676 400 къса цигари от английската марка "Суперкинг" са открити в тайник на катастрофиралия малко преди полунощ на 10 срещу 11 януари край Сандански ТИР с полска регистрация.

Инцидентът е станал на главен път Е-79, при хотел "Мамин Кольо", и при него е загинал шофьорът на товарния камион - 40-годишният полски гражданин Я.А., от град Бяла Подласка.

Товарният камион се е движел в посока София с несъобразена скорост. Малко преди намиращия се при мотела прелез, водачът е загубил контрол над управлението, автомобилът се е преобърнал странично, блъснал се е в прелеза и е продължил да се влачи по пътя.

При повторния оглед на хладилното ремарке на товарния автомобил, който е превозвал портокали, служители на РПУ Сандански и Митница Кулата откриха двоен под, съобщи пред Константин Златков, началник на отдел "Митническо разследване и разузнаване" при Митница - Кулата. В тайника са намерени 33 820 кутии цигари от английската марка "Суперкинг".

Кутия такива цигари с бандерол на пазара във Великобритания струва около 5 паунда, на черния пазар контрабандните цигари се търгуват за около 3 паунда.

От митницата в Кулата обясниха, че хладилното ремарке, което се оказа с двоен под, досега не е преминавало през тази българска митница.

Според митничарите при отпадането на митническия контрол по вътрешните граници на Европейския съюз рискът от подобна контрабанда може да се засили. Нещастният случай стана причина да се разкрие тази контрабанда.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?