Полският външен министър: ЕС ще продължи санкциите срещу Русия

Полският външен министър: ЕС ще продължи санкциите срещу Русия

Полша не очаква трудности при решаване на въпроса за удължаване на европейските санкции срещу Русия, заяви полският външен министър Витолд Вашчиковски, който пристигна в Брюксел за заключителното тазгодишно заседание на Съвета на ЕС, предаде ТАСС.

"Минското споразумение все още не е изпълнено докрай, затова санкциите ще бъдат удължени", обясни той и потвърди, че днес министрите нямат намерение да обсъждат този въпрос.

Въпросът за удължаване на санкциите срещу Русия не фигурира в дневния ред на днешното заседание на Съвета на ЕС, но ще бъде обсъден на срещата на върха на общността, насрочена за 17 и 18 декември.

"Русия днес не е в дневния ред. Доколкото знам, това ще бъде обсъдено на срещата на върха по-късно през седмицата", каза тя след пристигането си в Брюксел за Съвета на ЕС.
Все пак, "ако министрите пожелаят да обсъдят въпроса, за мен това не е проблем", заяви върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини.

"Не виждам сериозни трудности сред страните от ЕС с оглед на политическо решение, но не решавам аз", заяви тя в отговор на въпрос за санкциите срещу Русия.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа