Попътно регионалният министър провери работата на тол полицията

Всички автомобили карат с винетки по републиканските пътища засега

Попътно регионалният министър провери работата на тол полицията

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова е направила внезапна проверка на работата на тол полицията.

Това е станало на тръгване от Видин, където тя представи плановете на правителството за изграждането на скоростния път Ботевград – Видин.

Проверките на този етап показват, че автомобилите са редовни и имат винетки за движение по републиканските пътища.

"Тол контролът е на пътя. На тръгване от Видин министър Петя Аврамова спря при патрулите, които разказаха, че камерата работи и отчита кои автомобили са с електронна винетка. Както и че шофьорите са внимателни и намаляват, щом доближат мобилния екип. Проверките на този етап показват, че автомобилите са редовни." Това написа в профила си във "Фейсбук" директорът на дирекция "Връзки с обществеността" в Министерството на регионалното развитие Йова Апостолова.

Националното тол управление все още е без директор след като в началото на годината му титулярът Антон Антонов подаде оставка по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Заедно с него оставка подаде и членът на Управителния съвет на АПИ Веселин Давидов, а по-късно и председателят на Управителния съвет на АПИ Светослав Глосов. Причината за оставките им беше хаосът с тол системата, която беше въведена за леките автомобили от 1 януари.

Постовете са вакантни от две седмици, като по неофициална информация желаещи за тях няма. Наследниците не се избират с конкурси, а са политически назначения.

В края на месеца ще изтекат голяма част от хартиените винетки и тогава ще бъде най-големия тест дали тол системата ще издържи на наплива на купуване на витруалните стикери.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?