Пореден борсов спад за акциите на Фейсбук

Нов мащабен спад от 6.75 на сто преживяха акциите на социалната мрежа Файсбук при старта на борсовата търговия в четвъртък на Nasdaq, предадоха световните агенции. Така книжата отбелязаха исторически минимум с цена от 19.77 долара за акция, докато в първичното предлагане стартираха от 38 долара.

Рязкото понижаване на цената на акциите се свързва с това, че в четвъртък изтече срокът, в който част от инвеститорите нямаха право да продават дяловете си от компанията на Марк Зукърбърг. Така в търговията в четвъртък се завъртяха повече акции отколкото в първичната търговия като се предполага, че част от притежателите на дял от капитала на Фейсбук са предпочели да изчакат по-добри времена за продажба.

Следващите етапи от "размразяването" на акции на Фейсбук за борсовата търговия ще са на 16 октомври и на 15 ноември.

Първоначалното листване на социалната мрежа на Nasdaq донесе на Фейсбук 16 млрд. долара, което превърна първичното ѝ предлагане в едно от най-големите в историята на САЩ. Още във втория ден от търговията обаче цената на книжата почна да пада и за три месеца на борсата акциите са загубили 48 на сто от стойността си.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес