Поредна неразбория в туризма блокира за кратко 12 българи в Мароко

Дванайсет български туристи се оказаха блокирани в Мароко, съобщи БНТ във вторник. Българите се превърнаха в заложници на неуредиците между българска и мароканска туристическа фирма. Туроператорът в Мароко им отне паспортите заради дългове на българския им партньор.

Българите са били на новогодишна почивка в Мароко и във вторник е бил полетът им за София. Те обаче го изпуснали, защото мароканската фирма не е получила част от договорената сума с българската "Бетц травъл".

За да им бъдат върнати паспортите, туристите били накарани да съберат помежду си около 7000 евро. Българите обаче отказали. От "Бетц травел" обяснили пред БНТ, че планували да преведат парите след празниците. В същото време обаче сумата не стигнала до мароканците, защото при пращането на парите изписали грешно номера на сметката. Оказа се, че заради проблем с кредитна карта пък се наложило българите да плащат и едната си нощувка в Мароко.

След намесата на българското посолство в Мароко българите са получили своите паспорти и вече се на път за България, съобщи по-късно във вторник нашето външно министерство.

Дипломатите ни в Рабат координирано с техните колеги в София настояха пред мароканските власти паспортите да бъдат незабавно върнати, което е факт и нашите сънародници вече могат да напуснат Мароко, посочва пресцентърът на МВнР.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?