Поредно удължаване на сделката за ТЕЦ “Бобов дол”

Още едно удължаване на срока за сключване на сделката за продажбата на ТЕЦ “Бобов дол на гръцкото “Държавно предприятие за електричество“ (РРС), обяви Агенцията за приватизация във вторник. Поредният нов срок за приключване на продажбата на дружеството е 30 април.

Така АП показва, че все още не е отказала от опита си да приватизира дружеството, за което гърците предложиха 71 млн. евро и приватизационното ведомство ясно съзнава, че подобна цена за термоцентралата, която в края на 2007 г.остава с блок по-малко повече, повече няма да бъде постигната.

Още миналата есен изпълнителният директор АП Тодор Николов заяви, че стойността на  дружеството е намаляла значително, но кандидат-купувачът няма да има претенции за редуцирането на офертата им.

С Министерството на околната среда и водите обаче не може да се постигне споразумение за  исканата от РРС промяна на комплексното екоразрешително на централата.

Нужно е и техническо време за сключването на рамкови споразумения за доставка на български въглища и решаването на екологични въпроси, касаещи централата, съобщиха от приватизационното ведомство.

Споделяне

Още от Бизнес