Поредното нападение срещу влак по линията Перник-София

Още една от новите електрическа мотриса "Дезиро" е пострадала при поредното нападение срещу пътническия влак от Перник за София. От БДЖ съобщиха, че в понеделник към 21.20 ч. мотрисата е била обстрелвана с камъни в участъка между Захарна фабрика и Горна баня в столицата. Няма пострадали хора, но е счупено едно от големите странични стъкла на пътническия салон, като щетите са за над 2000 евро.

На същото място миналата седмица бяха регистрирани четири случая на поставени препятствия върху железопътната линия. Благодарение на бързата реакция на локомотивните машинисти тогава бяха избегнати по тежки инциденти.

При обстрел с камъни миналата седмица, докато локомотивната бригада отстраняваше препятствията по железопътната линия, пострада още една нова електрическа мотриса.

От БДЖ констатират, че зачестилите случаи на вандализъм над влакове в участъка между Захарна фабрика и Горна баня са в района на бъдещата жп спирка "Вардар", чието изграждане е временно преустановено във връзка с протести на гражданите от квартал "Гевгелийски".

Споделяне

Още от България