Поскъпват разрешителните за индивидуален лов

Поскъпват разрешителните за индивидуален лов

Решение за поскъпване на някои от разрешителните за индивидуален лов е взел Ловният съвет, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите във вторник.

Става въпрос за позволителни за лов, чиято цена досега е била 30 лв. Най-драстично е повишаването на цената на позволителното за лов на глухар и на благороден елен – става 200 лв. Тарифа за елен лопатар и муфлон се вдига на 100 лв., за сърна – на 80 лв, за дива свиня – става 50 лв., както и за друг дивеч.

Двойно повече ще се плаща за позволение да се ловува индивидуално местен дребен дивеч и прелетен и водоплаващ дивеч. таксата става от 5 на 10 лв.
 
Запазва се таксата за групов лов на дива свиня на 60 лв. Остава и старата сума от 5 лв. в категориите за групов лов на местен дребен дивеч и мигриращ и водоплаващ.

Размерът на годишната вноска за стопанисване на дивеча за следващата година също се променя от 50 на 60 лева. Минималните цени за продажба на жив дивеч за разселване от районите на държавните ловни стопанства и дивечовъдни участъци, стопанисвани от горските стопанства за 2018 г. се запазват и остават същите като миналата година.

Споделяне

Още от Бизнес