Последните двама убити бизнесмени приживе преряли наркопари в Златни пясъци

Застреляният преди четири дни бизнесмен Иво Марков е преотстъпил на убития часове по-късно турчин Явуз Капанооглу хотел “Гданск” в курорта "Златни Пясъци" в края на 90-те години, съобщи в неделя Дарик радио, като се позова на източници от полицията.

Според тях вероятно парите от канала за наркотици, в който според непотвърдена информация е участвал Марков, са били изпирани именно през хотели в черноморския ни курорт.

Иво Марков е преотстъпил хотел Гданск на Явуз Капанооглу, когато хотелският комплекс е бил в изключително лошо състояние и част от него е работела само като общежитие, разказали пред Дарик радио хора, близки до хотелиерския бизнес в Златни Пясъци.

В същото време турчинът е бил пред сделка за съседния хотел "Преслав" и по този начин се е сдобил с голям туристически комплекс в самия център на курорта. Според източници от варненския ъндърграунд обаче през тези два и още два хотела в Златни пясъци впоследствие са били прекарвани големи суми пари на различни групировки, придобити по съмнителен начин.

Самият Иво Марков, който е свързан със СИК, е доста известно име сред групировките в морския град. Той е бил в близки отношения с двама варненски местни политици. Марков е поддържал тесни контакти и с варненеца Константин Рогов – Рогача, който е сред босовете на българските престъпни групи в Испания.

Споделяне

Още от България