Повече пари за жилища и безпилотни автомобили обеща британският финансов министър

Британският министър на финансите Филип Хамънд обещава да заложи в новия британски бюджет повече строежи на жилища и инвестиции в технологии за безпилотни автомобили, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Хамънд, който е под натиск да подкрепи отслабените позиции на премиерката Тереза Мей със своя данъчен и инвестиционен план въпреки че икономиката се забавя след вота за Брекзит, заявява пред в. "Сънди таймс", че си поставя за цел изграждането на 300 000 жилища година. Това е голямо увеличение спрямо сегашното строителство, възлизащо на близо 200 000 жилища годишно, отбелязва Ройтерс.

В интервюто Хамънд обещава, че следващото поколение ще има същите шансове като родителите си да притежава жилище.

Финансовият министър ще представи новия бюджет в сряда. Същия ден ще бъдат обявени нови прогнози за инфлацията, растежа и държавния дълг.

Първите автомобили без шофьори се очаква да се появят по британските пътища до 2021 година, съобщи в неделя министерството на финансите, цитирано от Франс прес. В бюджета, който Филип Хамънд ще представи в сряда, са предвидени много инвестиции в нови технологии.

В интервю за ББС, цитирано от ТАСС, финансовият министър посочва, че Лондон ще внесе своите предложения за сумата, която трябва да плати на Брюксел за покриване на задълженията си във връзка с Брекзита, до провеждането на следващата среща на върха на ЕС на 14 декември.

Споделяне

Още от Бизнес