Пожар край бреговете на Канада на кораб, превозващ химически вещества

Пожар край бреговете на Канада на кораб, превозващ химически вещества

Пожар обхвана днес контейнери на кораб, превозващ химикали за минната промишленост и намиращ се край бреговете на канадската провинция Британска Колумбия. Канадската брегова охрана съобщи, че работи съвместно с колегите си от САЩ за оценка на ситуацията, включително на рисковете за околната среда, предаде Ройтерс.

Шестнайсет от членовете на екипажа са били евакуирани от кораба "Ем Ви Зим Кингстън" ( MV Zim Kingston), петима са останали на борда, за да се борят с пламъците, каза канадската брегова охрана. Горят 10 контейнера, огънят продължава да се разпространява, но самият кораб не гори. Проследява се къде се намират 40 контейнера, паднали зад борда и представляващи сериозен риск за корабоплаването.

"На корабите е препоръчано да не навлизат в района. Засега няма риск за здравето на хората на брега, макар че ще продължим да следим отблизо ситуацията", се посочва в изявлението на канадската брегова охрана.

Според електронната система "Ейкон Рефинитив" плаващият под малтийски флаг кораб "Ем Ви Зим Кингстън" е управляван от базираната в Кипър компания "Данаос Шипинг".

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?