Пожарите в Австралия унищожиха цяло селище

Пожарите в Австралия унищожиха цяло селище

Малкият град Уарбри в австралийския щат Нови Южен Уелс беше почти унищожен от огъня, съобщават службите за борба с пожарите, които продължават да се борят с още 70 огнища в щата, предаде Ройтерс.

Излезлите от контрол пламъци унищожиха по-голямата част от селището, включително домовете на пожарникари, съобщи Шейн Фицсимънс, ръководещ борбата с пожарите в селските райони в щата. Според него повечето сгради в селището са или изцяло унищожени, или засегнати от бедствието.

Около 2500 пожарникари се борят с над 200 пожара от петък насам. Стихията унищожи жилища, земеделска техника и домашни животни в различни части на щата.

Фицсимънс определи като забележително постижение фактът, че няма загинали. Двама пожарникари обаче са сериозно пострадали и са приети в болница.

Продължава битката с над 70 пожара, 26 от тях още не са овладени. Пожарът в Уарбри вчера е бил толкова разрушителен, че е предизвикал дъжд от жарава, съобщи Фицсимънс.

През последните три дни в много части на Нови Южен Уелс бяха отбелязани рекордно високи температури. Днес температурите са по-ниски, което според представителите на пожарната ще помогне за овладяване на пламъците преди завръщането на по-топлото време тази седмица.

Споделяне

Още от Свят