Правителството приема по имейл предложения за подобряване на бизнес средата

На имейл [email protected], който ще е директно достъпен в Министерския съвет, кабинетът ще събира предложения за мерки, които ще подобрят бизнес средата в България, съобщиха от правителствената пресслужба.

На този адрес може да пишат представителите на неправителствения сектор, на бизнеса, синдикатите, местната власт, хората с отношение и ангажираност към проблемите от дневния ред на България, могат да изпращат предложения и мнения за мерките, които трябва да предприеме правителството за подобряване на бизнес средата и социалното положение на гражданите. Ще се събират идеи и за възстановяване на държавността, допълниха от Министерския съвет.

Изпратените предложения ще бъдат разглеждани, анализирани и обобщавани от работни групи, които министър-председателят Пламен Орешарски ще създаде. На тяхна основа ще се проведе широка обществена дискусия по промените в държавните регулации, Закона за обществените поръчки, за подобряване на бизнес климата и укрепването на социалните системи.

Ангажимент за активна работа по тези теми Пламен Орешарски пое преди избирането му за министър-председател и потвърди в проведените консултации през тази и миналата седмица с представители на работодателите, на синдикатите, на неправителствения сектор, на протестиращите и на сдружението но общините в България, допълниха от пресслужбата на кабинета.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?