"Правосъдие за всеки" организира дискусия за ЦУМ-гейт до ЦУМ

Колаж: "Правосъдие за всеки"

Инициативата "Правосъдие за всеки" организира в четвъртък сутринта свободна дискусия под надслов "Гражданско кафе пред ЦУМ без болтове".

Идеята е присъстващите да обсъдят различни идеи за ефективна реформа на съдебната система, както и причините за липсата на елементарна проверка на скандала около нерегламентираната среща на главния прокурор Сотир Цацаров с издателя на в. "Сега" Сашо Дончев в офиса на функционера от БСП Георги Гергов.

Проявата ще бъде и в знак на подкрепа за председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, който се отказа да ползва кола на НСО след отказа на прокуратурата да разследва инцидента с липсващите и разхлабени болтове от едната гума на автомобила, който му бе предоставен от службата.

От "Правосъдие за всеки" припомнят провелия се преди седмица протест пред ВСС, който стана причина мнозинството около Цацаров и председателя на Върховния административен съд Георги Колев демонстративно да прекъснат заседанието на Пленума на съвета.

От инициативата посочват, че наредените пред главния вход на ВСС болтове миналия четвъртък "бяха там, за да демонстрират нагледно цялостния отказ на българската прокуратура от прилагането на правосъдие".

"Ние не приемаме случаят ЦУМ-гейт да бъда забравен, защото за нас ЦУМ-гейт е най-тежкият известен случай на деградация на публична институция и легитимиране на недопустимо държавническо поведение", пише в Фейсбук страницата на събитието, което ще започне в 8.45 часа в четвъртък в градинката пред Централната баня до ЦУМ.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?