Пребитата лекарка от “Шейново“: Искам да си върна живота

Пребитата лекарка от “Шейново“: Искам да си върна живота

“Надявам се да преодолея психическата травма, искам да си върна живота“, каза в събота пред бТВ акушер-гинекологът д-р Албена Гагова от “Шейново“ по повод нанесения ѝ побоя на 1 юли тази година.

Тя бе нападната от баща на новородено, изпаднал в истерия заради отказа ѝ да му предостави незабавно плацентата на детето му. Лекарката му е отказала, защото той не е имал нужните документи.

Д-р Гагова обясни, че е била много развълнувана и благодарна за подкрепата, която е получила от колегите си от “Шейново”, от лекари от цялата страна и не на последно място – от нейните пациенти, които също излязоха на протест срещу упражненото срещу нея насилие.

“Този човек го видях за първи път този ден, не мога да разбера каква беше тази маниакална привързаност към тази плацента. Не очаквах такова развитие на нещата”, каза лекарката. Тя се надява да се върне бързо на работа в болница „Шейново”.

В отговор на въпроса каква присъда иска за човека, който я нападна, тя каза, че това не е нейна работа и се надява съдът да си свърши работата.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?