Предизборна агитация в Созополско: Българите са сган

Предизборна агитация в Созополско: Българите са сган

Агресивна предизборна агитация е била проведена в нощта преди деня за размисъл в едно от големите села в община Созопол. На улицата в ромската махала се провело събрание, на което мъж с микрофон наричал българите "сган", съобщава бТВ.

Станалото е заснето, а клипът се разпространява в социалните мрежи.

"Оттук нататък отиваме в тъмнина. Ако ние утре не мислим за кого гласуваме, ей това детенце, виждате ли го – няма да бъде в детска градина безплатно! Разбрахте ли ме? Ей, тези дечица, дето се раждат, няма да имат по 1000 лева. Българите, говоря за българите, те са сган, която, ще извиняваш, че казвам сган, която мисли за другите само как крадат!", се чува във видеото.

"Аз не можах да го формулирам добре, защото минават хора и плашат хората: "Ще гласувате за 5 лв., ще гласувате за 10 лв!" Исках така да го формулирам, но грешка на езика, за което силно се извинявам", каза Борис Янев, авторът на репликата.

На събранието е присъствал избраният за четвърти мандат кмет на селото още на първи тур.

"Нищо задкулисно няма! Човекът, който го каза, няма задни мисли. Аз не го и чух какво е казал в момента, макар че бях, да бях там, но не чух какво е казал, че е казал думата сган", обясни Иван Пазвантов - кмет на селото, който първоначално не искал да говори пред бТВ, но след това се съгласил. "Малко ги преувеличават нещата, защото някой си прави пиар с тази работа, не виждам нещо да се е случило", обясни Стойчо Неделчев, общински съветник.

"5 години общината ви гледа децата, 5 години! Тези 5 години сметни ги в пари, ние имаме повечко деца, това са едно 20 000 лева на едно семейство. Тези 20 000 лева ти трябва да ги дадеш на някого. Трябва да ги изкараш тези пари, а с тези пари ние направихме, погледнете какви къщи!", се казва още във видеото.

По думите на Янев в селото бедни роми няма, защото работят в общинските фирми за сметосъбиране и озеленяване.

Споделяне

Още от Местни избори 2019