Предозиране с лекарства убило актьора Хийт Леджър

Предозиране с лекарства убило актьора Хийт Леджър
Холивудската звезда Хийт Леджър е починал от случайно предозиране на лекарства, които са му били предписани от лекар, съобщиха в сряда нюйоркските власти, оповестявайки резултатите от токсикологичната тъканна експертиза, която трябваше да установи причините за смъртта на 28-годишния актьор, открит мъртъв в дома си на 23 януари.

Говорител на медицинския изследователски център каза, че Леджър е починал "в резултат на остро отравяне, предизвикано от комбинирания ефект на шест различни лекарства", предаде ББС.

Сред станалите смъртоносни за актьора медикаменти са силното обезболяващо оксикодон, хидрокодон, диазепам, темазепан, алпразолам и доксиламин, предаде АФП.

Така се потвърждава версията на полицейското разследване за случайна смърт след злоупотреба с лекарства. Семейството на Леджър веднага след новината за смъртта му отхвърли възможността той да се е самоубил, въпреки информациите на различни медии, че е бил силно депресиран след раздялата си с актрисата Мишел Уилямс през септември 2007 г. Двамата се срещат по време на снимките на донеслия световна слава на Леджър и Оскар за режисура филм "Планината Броукбек", имат двегодишна дъщеря.

Миналата седмица Уилямс за пръв път след смъртта на Леджър заяви публично, че "сърцето ми е разбито".

След като приключи съдебно-медицинската експертиза, сега се очаква тялото на Хийт Леджър да бъде изпратено в Австралия, където ще бъде погребан в родния си град Пърт.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?