Предполагаемият атентатор вадил банкноти от по 500 евро

Двама свидетели от Поморие са се усъмнили в самоличността на предполагаемия атентатор самоубиец. Това са Иван Петров и Петьо Джингов, които са собственици на туристическа агенция и обменно бюро.

Единият от тях – Иван Петров, който първи се е усъмнил, че шофьорската книжка на терориста е фалшива, още не е разпитван от полицията, изясниха за БНТ от семейството му.

Според разказите им преди 6 дни предполагаемият терорист идва за първи път в туристическата агенция в Поморие. На 15 юли в неделя той иска спешно да наеме автомобил, първоначално за 4 дни. Носи много пари в банкноти по 500 евро. Собствениците обаче му казват, че не могат да реагират веднага и му предлагат да дойде на другия ден. Той наистина се връща ден по-късно в агенцията.

Там обаче се налага да снимат шофьорската му книжка, което го кара веднага да се откаже от по-дълъг наем на колата, а иска да я ползва само за ден.

Взимат документите, слагат ги на скенера, но той в последния момент като видя, че снимаме документите - няма да я вземе за 4 дни, ще е взема за един. После другият човек, който беше в офиса почна да гледа снимката на това, че не отговаря на истинското лице и той почна да говори на български – ти имаш тук такава коса”, разказва собственичката на агенцията Афродита Петрова.

Съмнителният младеж е бил подстриган почти нула номер. На снимката от шофьорската си книжка обаче е с дълга коса. Именно това усъмнява мъжете от Поморие. В последствие, според разказа на Петрова Петьо Джингов забелязва арабския акцент в произношението на мъжа. По думите на собственичката на агенцията предполагаемият атентатор имал характерен тъмен тен.

Към момента само един от двамата собственици е разпитван в полицията. Петьо Джингов знае добре английски и е говорил най-много със сочения за атентатор. Показания е дал и още и един свидетел - таксиметров шофьор. Той е човекът, който го е закарал до летището, след като двамата мъже от Поморие отказват да му дадат кола под наем.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как да се подходи с новата детска болница?