Председателят на ЕНП Жозеф Дол призова за смяна на българското правителство

Жозеф Дол

Сега, когато чух и критиките на Европейската комисия, вярвам, че е време да се смени правителството в България и да сложим отново сериозни хора във властта. Това заяви пред журналисти в Брюксел председателят на ЕНП Жозеф Дол. Той се срещна с зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Жозеф Дол уточни, че сегашното българско правителство трябва да се смени не само заради наказателната процедура за "Южен поток", но и заради всички настоящи наказателни процедури, както и всички проблеми в България, които са сериозни.

"Трябва да се предизвикат предсрочни избори. Нещата не вървят, надявам се, че българският народ ще вземе мерки да промени това“, каза още Дол.

На въпрос дали Дол мисли, че България като страна представлява проблем за Европейския съюз, той отговори, че Европейската комисия го казва, а не той и ако попитат Барозо, и той така ще отговори.

По повод призивите ГЕРБ да напусне българския парламент, председателят на ЕНП коментира, че никога не трябва да се действа така, защото когато някой е избран, той остава.

Споделяне

Още от Европа