Председателят на СРС няма да приеме сградата на ГУСВ докато не се отстранят проблемите

Председателят на Софийския районен съд Методи Лалов за пореден път заяви, че няма да приеме сградата на бившето ГУСВ докато не се отстранят всички проблеми и не завършат всички строителни дейности. Лалов даде пресконференция в петък по повод писмо на министъра на правосъдието Зинаида Златанова, която го призова да подпише протокола за предаване на сградата на съда.

Методи Лалов също е отговорил на министър Златанова с писмо. Той заяви, че призовава министъра да се захване с отстраняването на проблемите, като добави, че в противен случай ще сезира компетентните институции дали в случая е налице безстопанственост. Лалов посочи, че е предупредил и премиера Орешарски, че ако проблемът не се реши ще сезира Европейските институции.

Председателят на СРС посочи, че в концепцията в началото на мандата му е било записано, че ще реши сградния проблем на съда. Лалов добави, че вече две години се проваля да направи това.

Той допълни, че е уведомил за проблемите и Висшия съдебен съвет и очаква следващата седмица да бъде изслушан от членовете на съвета.

Споделяне

Още по темата

Още от България