Предстои среща между газовите компании на България, Турция и Азербайджан

Президентът Георги Първанов е получил съгласието на турския си колега Абдуллах Гюл за организиране на тристранна среща между газовите компании на България, Турция и Азербайджан, на която да бъдат договорени конкретни параметри за сътрудничество в транспортирането на природен газ от Азербайджан за България. Това съобщиха от "Дондуков" 2 във вторник.

Първанов е разговарял с Гюл в Истанбул, където ще вземе участие в Срещата на държавните и правителствени ръководители на страните участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) и в Осмата среща на върха "Културни коридори в Югоизточна Европа”, темата на която е “Музиката като метафора на междукултурния диалог”.

На срещата с Абдуллах Гюл са обсъдени енергийната сигурност и сътрудничество, разширяването на ЕС, взаимодействието в НАТО и други въпроси от международен характер.

Двамата констатираха, че между двете страни няма нерешими проблеми. Що се отнася до тези въпроси, които все още чакат своя отговор, българският президент апелира в най-скоро време да се проведе ново, второ заседание на създадената по негово предложение Смесена комисия по нерешените въпроси, където на експертно ниво да бъдат изчистени откритите към момента въпроси, се казва в съобщението.

Споделяне

Още от Бизнес