Премиер и министри ще разясняват успехите си на обществото

Премиерът и министрите от кабинета ще се отчетат за свършеното от тях през 800-те дни чрез специална разяснителна програма. Това стана ясно от думите на правителствения говорител Димитър Цонев днес.

Програмата ще стане ясна до края на седмицата, увери Цонев, който бил един от нейните автори.

Това е програма-равносметка, която ще очертае и основните приоритети за в бъдеще, обясни Цонев и добави, че "в рамките на програмата ще има прояви".

Запитан дали те ще са само в София, или и в други градове, говорителят добави, че според него програмата трябва да се разпростре и извън София.

Всички, което бъде казано през този период, го смятайте за равносметка, препоръча Цонев. На въпроса откога започва периодът, през който изреченото от премиера и министрите да се смята за равносметка, Цонев заяви: "Все още не е определен периодът".

Специален отчет за свършеното през 800-те дни Сакскобургготски нямало да прави, обясни говорителят. Преди дни обаче самият премиер заяви, че ще се отчете за свършеното за този период от управлението на НДСВ.

800-те дни, визирани в изказването на Симеон на 6 април 2001 г., се навършват след 18 дни. В обръщението си преди две години той обеща "незабавно и несимволично" увеличение на доходите и подобряване на жизнения стандарт на българите за "800 дни".

С елементи на равносметка щяло да бъде и интервю на Симеон, което ще се излъчи тази сряда по Би Ти Ви. То обаче не било част от разяснителната програма, уточни Цонев.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?