Премиерът: И аз да погаля някоя козичка ли?

Снимка: БГНЕС

"Има си независими държавни експертни организации, които действат по книгата. Не случайно дойдоха от ЕК и много ясно казаха, че всички мерки и действия са абсолютно правилни. Какво да се изказвам? И аз да погаля някоя козичка ли? Случват се такива неща."

Така премиерът Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос за евтаназията на кози и овце, наложила се заради чума по животните в Югоизточна България. Той визираше посещение на лидера на БСП Корнелия Нинова в село Шарково, при което тя прегърна яре от набелязаните за евтаназиране стада.

Борисов не за пръв път коментира въпросната прегръдка на Нинова. Неотдавна той заяви в парламента, че в случая социалистката е била подведена по същия начин, както навремето била подведена Ангела Меркел за мигрантите, разчувствана от снимки на малки деца.

"Така се действа и в Турция, и в Гърция, и в Румъния. Престанете да си играете със страховете на хората. Това е казала науката към днешна дата ние сме спазили всичко, което е казано. Мъчно ми е, но така се прави", добави министър-председателят в Ямбол.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?