Премиерът: На пролет, като съм по-свободен, ще си санирам у Банкя къщата

“На пролет, като съм по-свободен, ще си санирам у Банкя къщата. Сега викам да дойдат Корнелия и другите да ми я санират, ама не щат“. Това обясни премиерът в оставка Бойко Борисов в събота на хората, събрали се да го видят пред един от трите санирани блока в Айтос.

Основна тема на срещата на Борисов с избирателите, очаквано, бе точно санирането. Жителите на една от трите обновени сгради изразиха задоволството си от свършената работа. Било 18 градуса в стаите без включено отопление, похвалиха се те на премиера.

“Точно за тия пари не ми се свиди, защото отиват при хората. Най-контролираното строителство е това“, каза Борисов. Обръщайки доволен поглед нагоре, той допълни: “То като го погледнеш си е чисто нов блок“.

Премиерът в оставка не пропусна да разгроми всички критици на програмата за безплатно саниране на ГЕРБ. Той нарече лъжци и манипулатори всички онези, които казвали на хората, че санирането не било безплатно.

“Надявам се, че българите имат акъл и мислят. Тия лъжци ще ги изобличиме. Как може за единия блок да е 1000 лева, а другият да е безплатен. Тука подарък му правиш (на народа явно-б.р.) и то (пак) трудно“, аргументира се Борисов.

После допълни: “Не знам членовете в Наказателния кодекс, но който плаши хората не може да е ненаказуемо“.

Интересно включване имаше и по друга тема – изоставените казарми на бившето танково поделение в Айтос. Те се намират точно срещу санирания блок, който бе огледан от Борисов. Хората се оплакаха, че сега единственият им проблем са пустеещите казарми, които се рушат.

“Аз не знам докога ще стоиме, ако стоим до сряда, да вземеме да ви я прехвърлиме (на общината), да си я праите нещо“, каза премиерът в оставка на кмета на Айтос Васил Едрев. Той показа, че няма нищо против да си я „вземат и да си я праят нещо“.

Споделяне

Още от България