Премиерът обеща България да влезе в Шенген през октомври

"Булстрад Арена" беше открита с шумни тържества

"Беше изключително важно да намерим консенсуса за съдебната реформа. Убеден съм, че след днешния ден ще има и Шенген през октомври, убеден съм, че ще има и много инвестиции в България." Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на новата спортна зала "Булстрад Арена" в Русе вечерта в четвъртък.

Той пое ангажимент пред русенци до 2017 г. да бъде завършен четирилентовият път, който да свърже града с магистрала "Хемус".

"Имайте предвид, че това ще направи Русе съвсем различен град. Не минава седмица да не гледам по новините за загинал човек по пътя Русе - Бяла, вече ей дотук ми дойде. Така че до края на годината Павлова има грижата да направи проекта", каза премиерът.

Той посочи, че в бюджета са влезли с 2 млрд. лева повече от борбата с контрабандата. Това ни дава възможност да дадем повече пари на пенсионери, да ремонтираме магистрали, да строим нови, каза Борисов.

"Така че ако сме живи и здрави, 2017 г. този път ще го има", обеща премиерът.

Лиляна Павлова: "Булстрад Арена" е бижу в сърцето на Русе

""Булстрад Арена" е бижу в сърцето на Русе", каза министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова при официалното откриване на новата многофункционална зала в града.  

В залата ще се провеждат спортни и културни събития. Това я прави уникална не само за Русе, но и за цялата страна, отбеляза Павлова.

Зала "Арена Армеец" беше наречена от премиера Борисов "спортното бижу на София" при откриването ѝ преди години, като в нея също се провеждат спортни и културни мероприятия.

"Булстрад Арена" е изградена на базата на публично-частно партньорство между община Русе и братя Бобокови. Залата разполага с 5100 седящи места, а капацитетът ѝ е до 8000 души.

В залата могат да се провеждат състезания по волейбол, баскетбол, хандбал, гимнастика, тенис. При концерти, спортният терен може да се трансформира в място за публика с 2400 места.

Под основната зала са изградени две тренировъчни зали, които могат да бъдат ползвани и за събития извън света на спорта. Цялото спортно оборудване – настилки, кошове, мрежи  е от професионален клас. На разположение е и собствен паркинг за 1100 автомобила.

Общата стойност на направените инвестиции за изграждането на комплекса възлизат на 55.8 млн.лв. От тях частният инвеститор е осигурил близо 37 млн.лв. През 2014 г. правителството на Пламен Орешарски отпусна 9 млн. лева от държавния бюджет за залата. Тази година кабинетът на Бойко Борисов даде още 3.5 млн.лв. за изграждането на подземните паркинги, които са на общината.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?