Премиерът се закани да напълни ДАНС със студенти

Премиерът Бойко Борисов има амбицията да напълни ДАНС и съдебната система със студенти по право от Софийския университет "Климент Охридски". Това стана ясно при откриването на академичната година за магистърската програма на университета "Право на ЕС".

"Не може 20 години след реформите всеки ден да има скандали", заяви Борисов, визирайки скандалите около ДАНС и Висшия съдебен съвет.

"В същото време университетите бълват млади хора, така че администрацията трябва да се напълни с такива като вас", се обърна Борисов към студентите.

"20 години стигат – да ходят да се пенсионират. Утре имам среща с ДАНС и на тях ще им го кажа", каза още премиерът.

"Пари за наука няма по простата причина, че са изхарчени", отсече Борисов в отговор на констатацията на ректора на СУ проф. Иван Илчев, че парите за следващата година не са достатъчни. Премиерът повтори, че трябва да плаща 132 милиона "ланския сняг", които можело да бъдат за наука. Близо 1 милиард били "комплектуваните договори, от които няма смисъл".

"7.4 милиарда се дават на бабите и дядовците. Затова като казвам, че пари няма, значи няма. Така ще е сега и следващата година. По-следващата ще е добре, гарантирам", каза Борисов.

Пред френския посланик у нас Етиен дьо Понсен, който бе гост на откриването, Борисов благодари на президента на Франция Никола Саркози.

"С него се сприятелихме едно време от МВР и му благодаря, защото трябваше да давам 1 млрд. за фрегати", посочи Борисов, след което се обърна и към посланика на Швеция.

"На моят приятел шведския премиер шапка му свалям, че ни изтърпя 27 души по споровете кой колко да плати за климатичните промени", добави Борисов.

Споделяне

Още от България