Премиетът на Гърция готви промени в кабинета

Премиерът на Гърция Андонис Самарас готви промени в правителството, след като най-малкият коалиционен партньор Демократичната левица се оттегли от коалиционния кабинет, съобщават гръцките медии, обобщени от БТА. Вчера министрите от партията подадоха оставки.

В писмено изявление след заседанието лидерът на Демократичната левица Фотис Кувелис заяви, че Гърция нянма нужда от предсрочен вот.

Според електронното издание на вестник "Имерисия" Самарас е разговарял с лидера на другата партия в тройната коалиция ПАСОК Евангелос Венизелос. Според информацията в новия кабинет ще бъде следвано съотношението две към едно или двама представители на управляващата Нова демокрация и един от ПАСОК.

Окончателен вариант на правителството може да бъде обявен още в понеделник или вторник. Очакванията са Венизелос да поеме поста на вицепремиер както паралелно с това ще бъде и външен министър. Досегашният министър на външните работи Димитрис Аврамопулос може да бъде преместен в министерството на отбраната или в министерството на административната реформа

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?