Престъпността в Германия е на най-ниското ниво от 1992 гoдина

Престъпността в Германия е на най-ниското ниво от 1992 гoдина
Германия е регистрирала миналата година най-ниското си ниво на престъпност от 1992 г., съобщи министерство на вътрешните работи, цитирано от ДПА.
 
Данните показват, че в страната през 2017 г. са регистрирани около 5,76 милиона престъпления. Това е най-ниското ниво на престъпност в Германия от 30 години като процент от населението ѝ.
 
"Германия е станала по-безопасна. Но същевременно не казваме, че опасността е отминала", заяви вътрешният министър Хорст Зеехофер.
 
Добрата новина идва в момент, когато обществото е разтревожено след редица терористични нападения през последните години, съчетано с пристигането на стотици хиляди бежанци и мигранти в Германия от 2015 г.
 
Ръководителят на Федерацията на германските полицейски служители Андре Шулц обаче определи като парадокс несъответствието между това колко безопасно се чувства обществото и действителната безопасност. Според него двете неща "не са свързани помежду си" от години.
 
"Не можем да кажем въз основа на националност, етническа принадлежност или религиозни вярвания дали някой е по-вероятно да извърши престъпление от друг", заяви той, говорейки за антиимигрантските настроения в Германия, подхранвани от растящото влияние на дясната популистка реторика.
 
Споделяне

Още от Свят