Президент и кмет отпушили трафика в София

Откакто с президента Георги Първанов влязохме в задочен спор за използването на трасе “Мизия” (б.ред. зелена светофарна вълна), той не я е ползвал, нито пък аз, похвали се в четвъртък пред Столичния общински съвет кметът на София Бойко Борисов.

Според него така двамата са дали личен пример пред останалите държавници, които имат право да използват привилегии в уличното движение и предизвикват задръствания. Преди 2 седмици президентът и кметът влязоха в задочен спор през медиите за използването на “Мизия” с леки нотки на противоборство за новата агенция по сигурността.

Първоначално Борисов поиска от Първанов да спре да използва зелената вълна, защото предизвиквал задръствания, а след това го обвини в опит да меси в правомощията на другите власти.

Президентът от своя страна тактично пропусна да коментира нападките на Борисов за концентрирането на твърде много власт, но изкара справка от МВР, която показа, че кметът е ползвал “Мизия” малко повече от него.

По време на заседанието на СОС лидерът на ГЕРБ съобщи още, че се договорил с Румен Петков предложението за създаване на общинска агенция по трафика в София да бъде внесено за разглеждане в Министерски съвет през януари. Окончателният експертен проект за изграждане на структурата, която трябва да контролира движението в София, трябва да бъде готов до края на март.

Споделяне

Още от България