Президентът хвали в Бостън новото българско предприемачество

В България започва да се създава култура на предприемачеството, а изграждането от 2013 г. на "София тех парк" ще подпомогне този процес, каза президентът Росен Плевнелиев по време на срещата си с българската общност в Бостън. Държавният глава разговаря със сънародниците ни в последния ден от работното си посещение в САЩ, съобщиха от прессекретариата на ”Дондуков 2”.

Президентът припомни, че "София тех парк" се предвижда да бъде първата иновативна екосистема в България, която ще осигури възможност най-вече на малкия и средния бизнес да изгради стратегически партньорства в сектори с висока добавена стойност.

Българите в Бостън поставиха пред Плевнелиев въпроси, свързани с възможностите за реализация в страната ни, за привличане на повече чуждестранни инвестиции и за започване на бизнес.

По-рано президентът разговаря с бизнес общността и членове на "Харвард клуб" в Бостън. Пред тях Росен Плевнелиев представи икономическата ситуация у нас и възможностите за инвестиции и икономически растеж през следващите години.

Устройство за мобилен телефон, което сканира ретината и прави пълна здравна диагностика и други иновативни продукти, бяха представени пред президента Плевнелиев по време на посещението му в "Кеймбридж иновейшън център". Центърът е сред най-големите бизнес инкубатори в света, в който работят повече от 500 стартиращи компании.

Споделяне

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?