Президентът на Парагвай глобен за пътно нарушение

Президентът на Парагвай Фернандо Луго бе глобен от местната полиция със 104 долара за неправилно изпреварване и нередовна шофьорска книжка, съобщи Асошиейтед прес.

Началникът на пътната полиция Едуардо Пета съобщи, че е придружавал лично пътни полицаи на дежурство, когато патрулът му спрял черен "Форд Експлорър" без регистрационни табелки, който изпреварил друга кола на забранен участък от пътя южно от столицата.

"Когато се приближих към колата, видях, че самият президент Луго е зад волана, разказва Пета. Обясних му защо съм го спрял и поисках шофьорската му книжка, която се оказа невалидна, понеже не е подновена за 2009 г. За двете нарушения го глобих с 520 000 гуарани /104 долара/. Той разполага с пет дни, за да плати глобата. Когато ме назначи миналата година начело на пътната полиция, президентът ме помоли да не прощавам на никого - дори на него, нито дори на самия папа с неговата шапчица", разказва полицаят.

По думите му президентът Луго не му е казал нищо, просто се преместил на задната седалка и един от бодигардовете му поел волана.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?