Президентът на среща с МВР за работа във военно време и при кризи

Президентът Георги Първанов за пръв път участва в среща на ръководния състав на МВР, посветена на готовността за работа във военно време и за действие при кризисни ситуации. Оперативното съвещание се провело в понеделник в Националния военен учебен комплекс “Чаралица”. 

Присъствали са и членовете на политическия кабинет на вътрешния министър, главният секретар на МВР генерал-лейтенант Илия Илиев и ръководителите на основните структурни звена в министерството.

Целта е да се подобри подготовката на ръководния състав за изпълнение на задачи, свързани с отбраната на страната и за действие в условия на кризи. На откриването на срещата освен президентът, е присъствала и Емел Етем, вицепремиер и министър на държавната политика при бедствия и аварии.

В словото си към участниците в дискусията президентът Георги Първанов е поставил въпроса за необходимостта от още по- ефективно приложение на законите, включително и този за МВР, се посочва в съобщение от пресцентъра на ведомството.  

Работата на министерството е ключова с оглед на изпълнението на критериите на ЕС и постигането на пълноправно членство в съюза, посочи президентът. Според него сегашното ръководство на МВР е постигнало сериозни резултати, но борбата с корупцията и престъпността си остават негов основен приоритет.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?