Президентски самолет стресна Ню Йорк

Белият дом се извини за прелитането на един от президентските самолети на малка височина над Манхатън с цел правене на снимки, предадоха световните информационни агенции.

Ниското прелитане на огромният Боинг 747 предизвика паника на хората на земята. В много от тях се събудиха мъчителни спомени за атентатите от 11 септември 2001 година. На моменти той се летя на височина, по-малка от равнището на някои сгради. Стотици хора избягаха панически от офисите си на улицата.

"Макар че федералните власти направиха съответните стъпки, за да уведомят щатските и местните власти в Ню Йорк и Ню Джърси, е ясно, че мисията предизвика объркване", призна директорът на военната служба към американското президентство Луис Калдера.

"Извиняваме се и поемаме отговорността за всяко страдание, което полетът е причинил", допълни той.

Федералните власти твърдят, че полицията в Ню Йорк е била информирана предварително. Кметът на града Майкъл Блумбърг обаче изрази гнева си, че не е бил уведомен за полета. Много нюйоркчани също останаха ядосани, след като разбраха, че цялата паника е била предизвикана заради фотосесия.

Споделяне

Още от Свят