Приключи поглъщането на "Експресбанк" от ДСК

Приключи поглъщането на "Експресбанк" от ДСК

Официално приключи процесът на интеграцията на "Банка ДСК" и закупената от нея "Експресбанк" и те вече са обединени под името "Банка ДСК". С това финансовата институция се доближава до челната позиция в сектора по отношение на активите и става лидер по размер на депозити и кредитен портфейл в България, съобщиха от дружеството в понеделник.

"Банка ДСК" вече обслужва над 2.5 милиона клиенти, разполага с най-голямата мрежа от клонове и банкомати в страната, с иновативни канали за електронно банкиране, като същевременно предлага на клиентите си пълен спектър от модерни продукти и услуги, допълват от финансовата институция.

Главният изпълнителен директор на банката Виолина Маринова коментира, че ДСК ще продължи да работи, за да предоставя на клиентите си модерни, дигитални и удобни финансови услуги. "Особено сега, пред прага на икономически трудности, ние трябва да сме редом до клиентите ни и да бъдем достатъчно гъвкави, за да отговорим на техните нужди", посочва тя.

На специална дигитална платформа клиентите на банката могат да намерят актуална и важна информация за предстоящите промени по продуктите, които използват. https://dskbank.bg/integration.

Банка ДСК е собственост на Банка ОТП Унгария – банката-майка на Група ОТП, която е най-големият доставчик на финансови услуги в Унгария и регионален лидер на пазара в Централна и Югоизточна Европа. Група ОТП има над 20 милиона клиенти в 12 държави, като разполага с клонова мрежа от близо 1 600 офиса, широка мрежа от банкомати и иновативни дигитални канали. Банка ОТП присъства в България от 2003 г., когато купи ДСК.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?