Продължава проверката на 100 депутати за конфликт на интереси

Около 140 депутати в сегашния парламент никога не са имали фирми и не са били членове на дружества. Това съобщи в четвъртък председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарна етика Димо Гяуров от Синята Коалиция.

Той се позова на писмо от Агенцията по вписванията. Останалите 100 народни избраници все още се проверяват за конфликт на интереси.

До 20-ти май резултатите от проверката ще бъдат ясни, уточни Гяуров. От комисията смятат, че декларациите за конфликт на интереси на членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) са изрядни. Няма проблеми и с декларациите на служителите на Инспектората към ВСС, Конституционния съд и Сметната палата.

Извънредна точка от дневния ред на парламентарния орган е доклад за подадените декларации на тримата нови министри в кабинета на Бойко Борисов – Анна - Мария Борисова, Аню Ангелов и Томислав Дончев. Комисията констатира, че министрите са подали в срок декларациите си. Предстои документите им да бъдат проверени за наличие на конфликт на интереси.

Димо Гяуров не пожела да даде информация за новопостъпилите сигнали с мотива, че те не съдържат нищо, което да "заслужава излишно отбелязване".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?