Прокуратурата иска до 8 години затвор за Пилето

Софийска районна прокуратура е внесла в Софийския районен съд обвинителен акт срещу Николай Иванов Методиев-Пилето. Контрабандистът, който според източници от МВР е работил за убития в Амстердам Константин Димитров-Самоковеца, е обвинен за принуда над служител на МВР. Престъплението по чл. 143, ал.З от Наказателния кодекс предвижда затвор от 2 до 8 години.

На 19 юли 2003 год. пет ТИР-а, собственост на фирма "Ем Джи Ес"ЕООД с управител Николай Методиев, преминават митница Кулата, натоварени с китайски стоки, като представят документи за внос на строителни материали. Автомобилите отиват за разтоварване в склада на фирмата в село Горни Богров, но преди да бъдат напълно разтоварени, са задържани от СДВР. След огледа двама главни сержанти са оставени да пазят отново пломбираните от митничарите камиони.

От събраните в хода на разследването доказателства е установено, че в периода 21-22 юли 2003 г., в складова база в района на с. Горни Богров обвиняемият Методиев е принудил двамата сержанти, против волята си да пропуснат изпълнението на служебните си задължения, като му разрешат да разпломбира и разтовари охраняваните от тях контейнери, се казва в съобщението на Върховна касационна прокуратура, цитирано от БТА.

След като отказали да му се подчинят, Методиев ги е заплашил с думите: "Ако не си свърша работата много хора ще изгорят и първите ще бъдете вие и вашите семейства. Ще бъдете унищожени, ако нещо се разчуе - няма кой друг да ме предаде освен вас".

Споделяне

Още от България