Прокуратурата иска разпечатка от разговорите на притежателя на пистолета от Виноградец

Прокуратурата иска разпечатка от разговорите на притежателя на пистолета от Виноградец

Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе искане в съда за предоставяне на разпечатка на телефонните разговори на председателя на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков в нощта, когато нелепо бе убит 47-годишният Наско Тонкев.

Това ще докаже дали наистина е имало нерегламентирани разговори между Влайков и прокурора, както твърдят присъствали на тържеството в заведение в село Виноградец, по време на което се случи нещастието, предаде в неделя БНР

Семейството на жертвата твърди, че веднага след тежкия инцидент, вместо да се обади на телефон 112, Лазар Влайков е търсил съдействие от районния прокурор на Пазарджик, с когото били в близки приятелски отношения.

Взетите натривки от ръцете на 6-годишното дете показват, че то е държало пистолета, но не доказват, че именно то е произвело фаталния изстрел. Това може да докаже само специалист с отлична експертиза, твърдят запознати, цитирани от БНР.

Без да му предяви обвинение вчера прокуратурата освободи председателя на Общинския съвет в Септември.

Трагедията се разигра в четвъртък вечерта в селото в община Септември по време на празнуване на рождения ден на 6-годишно дете. Оръжието, с което е произведен фаталният изстрел, е собственост на чичото на момченцето – Лазар Влайков. Първоначално лансираната версия бе, че момченцето неволно е произвело изстрела.

Близките на убития собственик на заведение в село Виноградец обаче не вярват, че фаталният изстрел е произведен от 6-годишното дете. Дъщерята на убития Деница Тонкева, която е била свидетел на изстрела, твърди, че той е произведен от Влайков, а детето си е играело по това време.

В събота наблюдаващият прокурор по делото Димитрия Ганчева съобщи, че се работи по две версии - нелеп инцидент или прикриване на опит за убийство. Делото засега обаче се води срещу неизвестен извършител и това е причината Лазар Влайков да бъде освободен след 24-часовото му задържане от полицията до изясняването на обстоятелствата около случая.

Междувременно от ГЕРБ съобщиха, че Тодор Влайков е изключен от партията и го призоваха да напусне и Общинският съвет в Септември.

Версията, че детето е убило съпруга ми, е скалъпена след инцидента, каза съпругата на убития Наско Тонкев в събота. Според нея той е намерил веднага вратичката, с която да се измъкне.

Дъщерята на убития твърди, че след фаталния изстрел Лазар Влайков започнал да звъни по телефона. Тя го попитала дали се обажда на спешния телефон 112, но той и казал, че не звъни на него и тогава тя се обадила на 112. Деница предположи, че председателят на Общинския съвет в Септември най-вероятно е звънял на прокурор, с когото бил близък, за да му каже какво да прави.

44-годишният Лазар Влайков е председател на Общинския съвет в Септември от октомври 2014 г. След местните избори през есента на 2015 г. отново е избран за председател по предложение на ГЕРБ. Живее в село Виноградец и е председател на местната кооперация.

Преди пет години името му нашумя след като намушка с нож случаен гражданин след пътен инцидент, но не е осъден по случая. Преди този инцидент Влайков е бил обвинен, че е пребил сина на общинския съветник Дора Пачева и заплашвал семейството и със саморазправа. Тогава срещу Влайков е образувано досъдебно производство, а Пачева завежда гражданско дело срещу него, но нито разследващите, нито съдът откриват вина у Лазар Влайков и той има чисто съдебно минало.

Споделяне

Още от България