Прокуратурата пуска син на президентски секретар, заловен с крадена кола и "Макаров"

В петък полицията е заловила с крадена кола и пистолет "Макаров" с изтрити номера сина на Филип Боков, бивш депутат от БСП, който от дни е политически секретар на президента Георги Първанов. 31-годишният мъж е задържан в Бургас.

След 24-часов престой в ареста - колкото е законовата възможност за полицейско задържане, прокуратурата е пуснала Георги Боков, съобщиха възмутени полицаи от морския град.

При задържането на Георги Боков, по време на обиска у него са били открити освен пистолета със заличени номера, и приспособления за отваряне на коли, известни като "мечи лапи". Краденият автомобил "Пежо" 309, с който бил заловен Боков-син, е бил задигнат от района на хотел "Хемус" в София и се издирвал от столичното Четвърто РПУ, обясниха още служители на реда. Колата, хваната в Бургас, вече е била с пренабити номера.

РДВР-Бургас е образувало срещу Боков - младши полицейско дознание по чл.339 от наказателния кодекс, за незаконно притежаване на оръжие. Максималното наказание по него е 8 години лишаване от свобода

Това не е първото задържане на Георги Боков за автокражби. Заради предишните, баща му бе принуден да се оттегли от активната си политическа кариера в партията "Социалдемократи", която се отдели от БСП.

За последно Георги Боков бе арестуван през май 2001 г., при опит да открадне автомобил "Фолксваген Голф", паркиран на столичната улица "Христо Белчев". Тогава синът на бившия депутат бе уловен от граждани в момента, когато се опитвал да отвори автомобила. Хората, които го заловили, предали Боков-младши на полицейския автопатрул, пристигнал на местопроизшествието.

Преди това Боков-син бе разследван и за кражба на автомобил "Ланчиа".

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?