Прокуратурата разследва и други случаи на рушветчийство в софийски университети

Прокуратурата разследва и други случаи на рушветчийство в софийски университети
Случаят с разкритата схема за подкупи в УНСС не е прецедент в София, заяви във вторник говорителят на Софийска градска прокуратура Стелияна Кожухарова. В момента в прокуратурата се водят още няколко дознания по аналогични случаи на този с Петкан Илиев в други висши училища в столицата.

За тази година има един осъден преподавател. Това е доц. Надка Моллова от Лесотехническия университет, която е поискала от свой студент три компютъра за университета срещу заверка на семестъра.

Ако се наложи, по случая с Петкан Илиев ще бъдат разпитани всички преподаватели в УНСС и голяма част от студентите. След задържането му в прокуратурата са се явили и други свидетели с допълнителна информация по случая.

Стеляна Кожухарова съобщи още, че прокурор Ангелина Митова е новият началник на специализираното звено на прокуратурата за борба с измами по европейските фондове. На този пост досега бе Маргарита Попова, която стана министър на правосъдието.

По отношение на по-сериозните разследвания, които са във фокуса на общественото внимание през последните месеци, няма нови развития. Срещу бившия директор на НАП Мария Мургина няма нови обвинения и засега тя остава единствената обвиняема. Разследването срещу нея продължава.

По разследването срещу бизнесмена Христо Ковачки, обвинен за крупни данъчни измами, прокурорът посочи, че се чака стопанско-икономическа експертиза на всичките му фирми.

Продължава разследването и срещу Петър Драшков, брат на бившия зам.-председател на ДАНС Иван Драшков, и още четирима обвиняеми като предстои да бъдат насрочени допълнителни експертизи.

Споделяне

Още по темата

Още от България