Прокуратурата установила стотина документа с подправен подпис на Борисов

Около 100 документа с имитиран подпис на Бойко Борисов е установила прокуратурата, коментира в понеделник говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска.

Разследването е за над 100 общински терена в столицата, които са придобити с фалшиви подписи, печати и документи. Тя започна преди 2 години след огласения случай с брата на зам.-шефа на ДАНС Иван Драшков- Петър, взел терен с фалшфициран на тогавашния кмет на София Бойко Борисов. "Очаква се много скоро развръзка по това дело, тя ще е приятна изненада за обществото", коментира още пред бТВ Немска. По думите ѝ към момента няма повдигнато обвинение по случая.

Около 10 млн. лв. е сумата, получена от групата "Наглите" като откуп за отвличаните от тях хора, коментира още тя. И потвърди, че не е известно къде са парите, но не изключи и възможността в бъдеще жертвите да си ги върнат.

Тя отново повтори тезата на прокуратурата, че нито едно от обвиненията към бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, за който миналата седмица стана ясно, че не е обвиняем като глава на групата "Октопод", не е отпаднало, а материалите са отделени в две производства. "Събрани са достатъчно доказателства за това, че Алексей Петров е организирал престъпна група за изнудване и престъпления против собствеността. Повече време е нужно на държавните обвинители, за да докажат другите престъпления - за данъчни и финансови измами и пране на пари", смята Немска. 

Споделяне

Още от България