Промени в движението в София заради строежи

Промени в движението в София заради строежи

От 24 май до 20 август се въвежда нова организация на движението при кръстовището на бул. "Иван Евстиев Гешов" и ул. "Св. Георги Софийски" в София. Причината е изграждащо се кръстовище на две нива, което трябва да е готово до началото на 2013 г. Това съобщи директорът на дирекцията "Транспортна инфраструктура" в Столичната община Георги Тодоров.

По време на строителството на кръстовището се забранява движението направо и наляво от ул. "Св.Георги Софийски" в посока към "Найден Геров" и "Гешов".

През пробива на бул. "Гешов" в посока към бул. "България" ще може да има движение направо, а ще е забранен левият завой към ул. "Св. Георги Софийски".

В обратната посока - от "България" по бул. "Гешов" ще може да има движение направо и надясно към ул. "Св. Георги Софийски".

По време на строителството в обхвата на сегашното кръстовище тролейбусните линии с номера 2 и 8 ще се разделят на две. Колите по линиите с номера 2 и 8 ще се движат до обръщалото на Военномедицинска академия (ВМА), а други тролейбуси с номера 2А и 8А - до временно обръщало, което е в непосредствена близост до обръщалото на ВМА. Преминаването на пътниците ще става по изграден вече тротоар и през пешеходната пътека, регулирана със светофар.

Тролейбусите по линията с номер 9 ще се движат от пл. "Сточна гара" до ВМА По време на спирането на движението ще се изгражда мостовото съоръжение, на което ще преминава ул. "Св. Георги Софийски", а под него ще продължава бул. "Гешов".

До момента са изместени шест километра слаботокови кабели, както и са преместени кабелите за електрическата мрежа в квартала и за градския транспорт. Строителните дейности ще започнат от нощта на 24 май, като в началото ще се изгради стена между платната за движение в двете посоки на бул. "Иван Гешов", а след това ще се изгражда мостовото съоръжение.

До началото на следващата година кръстовището на две нива ще трябва да бъде готово.

До месец ще завърши строителството на кръстовището на бул. "Андрей Сахаров" и бул. "Андрей Ляпчев", каза Георги Тодоров. През март кметът Йорданка Фандъкова обеща кръстовището да бъде пуснато в експлоатация през май.

През почивните дни ще продължи работата по кръстовището на две нива на бул. "Пейо Яворов" и бул. "Др. Цанков", както и по рехабилитацията на надлеза "Надежда".

Текущите ремонти по улиците в София ще се изпълняват в зависимост от метеорологичните условия.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?