Протест на 6 столични квартала блокира ключови пътни артерии

Сн. БНР

Жителите на 6 столични квартала започват протести и в неделя вечерта ще блокират за час Цариградско и Самоковско шосе и Околовръстния път на София.Недоволството им е заради липсата на канализация, лошите пътища и честото спиране на тока в кварталите Горубляне, Казичене, Кривина, Бусманци, Панчарево и Кокаляне, предаде БНР.

За да бъдат чути исканията им, които са поставяни неколкократно, този път протестите са обединени, казаха организаторите Юлия Бонева, Николай Георгиев и Галина Бел: "Основните искания, които поставяме са свързани с инфраструктурата на квартала. Това е канализацията, транспортната инфраструктура, разписанието на автобусите. Няма връзка с метрото, няма линия по околовръстния път, липсват тротоари. На население приблизително 8 000 души в квартала има само една детска площадка. Токът спира по 10-15 пъти в денонощието".

"Всеки божи дени има прекъсване на тока от 1-2 до 15 пъти. Това е нещо, което ни поставя в положение, в което не можем да живеем нормално. Вторият проблем е, че нямаме канализация".

Осигурени са обходни маршрути за водачите в София, за да не се получават задръствания на входовете на столицата, където преди около час  жителите на 6 столични квартала започнаха протести заради липсата на канализация, лошите пътища и честото спиране на тока.

От Пътна полиция казаха пред БНР, че са намерени алтернативни трасета на Околовръстният път, Цариградско и Самоковско шосе за да може движението да се осъществява нормално. На тези места има и разположени патрули на пътна полиция, които да подпомагат трафика.

Споделяне

Още от България